Overslaan en naar de inhoud gaan
Duitsland erkent de ziekte van Parkinson sinds kort als beroepsziekte voor agrariërs die met gewasbeschermingsmiddelen hebben gewerkt voor minimaal 100 dagen.Hierbij de vertaalde tekst:
Gewijzigde wet- en regelgeving kan leiden tot meer aandacht voor preventief medisch onderzoek (PMO). Sinds 1 januari 2024 is een werkgever verplicht te onderzoeken of er aanvullende risico’s zijn door de aanwezigheid van CMR-stoffen.
Op verzoek van het tijdschrift Quintesse hebben medewerkers van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten en de Polikliniek Mens en Arbeid twee artikelen geschreven voor het themanummer over de knie, inclusief toetsvragen: 
Eén van de meest gemelde beroepsziekten is de tenniselleboog. Een behandelopties bij langdurige klachten is injectietherapie. AIOS orthopedie Renée Keijsers en collega’s laten in hun RCT zien dat alleen gestandaardiseerde perforatie net zo goed werkt als het gebruik van autoloog bloed of dextrose in de behandeling.
‘De Tweede Kamer roept het kabinet op om te onderzoeken of parkinson kan worden aangemerkt als een beroepsziekte voor landbouwers. D66-Kamerlid Tjeerd de Groot diende daar een motie voor in die dinsdag door een meerderheid werd aangenomen.
Brandweermensen die ptss hebben door hun werk, kunnen hun werkgever sneller aansprakelijk stellen. Dat heeft de rechter bepaald bij een zaak van een getraumatiseerde brandweerman tegen de gemeente Emmen. ‘Ambtenaren zeiden: dit hoort bij het werk, je moet stoppen met zeuren.’
Abonneer op Beroepsziekte